Mazlum Ebdi: Avrupa'da saldırı hazırlığında olan IŞİD'lileri engelledik

Mazlum Ebdi: Avrupa'da saldırı hazırlığında olan IŞİD'lileri engelledik

 Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi verdiği bir mülakatta, Avrupa'da saldırı hazırlığında olan IŞİD militanlarını engellediklerini açıkladı.

Mısır merkezli İndependet gazetesine konuşan Mazlum Ebdi, ele geçirdikleri üst düzey IŞİD'lilerin sorgulaması sonrası, örgüte ait cepahnelikler ve planlara ulaştıklarını dile getirdi.

 Mazlum Ebdi verdiği milakatta şunalara değindi: "Ele geçirdiğimiz üst düzey IŞİD'lilerden elde ettiğimiz bilgiler ve planlamalar ışığında, örgütün Dünya'nın ve Avrupanın bir çok yerinde sansansyonel eylem hazırlığında olduğunu ortaya çıkardık.

 Bu bilgiler ışığında planlanmış ve uygulamaya hazır bu eylemlerin önünü kestik." Mülakatında IŞİD'in Kobani kentine saldırdığı dönemde kendilerine gönderdiği uzlaşma teklifine de değinen Mazlum Ebdi, IŞİD'in Kobani kentine saldırmadan önce kendilerine bir mektup göndererek karşı direniş göstermeden kenti teslim etmelerini talep ettiklerini, bunu kabul etmeleri halinde Kobani kentinde IŞİD bayrağının dalgalanması halinde Kürtlere gerekli hakları sunacaklarını teklif ettiklerini dile getirdi.

HSD'nin elinde esir bulunan IŞİD'lilerin sayısına ilişkin de Ebdi şunları söyledi: "Kürt güçleri yaklaşık 12 bin IŞİD'liyi esir aldı. Bunlardan yaklaşık 10 bini kamplara yerleştirildi ve yaklaşık yüzde 60'ı Irak uyruklu."

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, HSD'nin bazı IŞİD'lileri para karşılığında serbest bıraktığına dair yaptığı suçlamaya dönük açıklaması için Mazlum Ebdi şunları dile getirdi: Bu türden suçlamalar doğru değil ve zaten Türkiye bu türden suçlamaları bilerek bize karşı yürütüyor. Türkiyenin amacı Suriye'de oluşabilecek bir barış sürecinin önüne geçmek. Rusya Dışişleri Bakanlığının bu yönlü söylem ve iddiaları kesinlikle doğru değil."