Rusya'dan, DSG'ye M4 karayolu sözü

Rusya'dan, DSG'ye M4 karayolu sözü

Gözlemevi Rusya'nın DSG güçlerine M4 Uluslararası karayolunu güvenli hale getirme sözü verdiği bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre, Rusya DSG'ye uluslararası M4 karayolunu Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerinden temizleyeceğinin sözünü verdi.

Gözlemevi, Rusya'nın M4 karayolunu, Rus güçlerin denetiminde sivillerin ulaşımı için güvenilir bir hale getireceğini dile getirdi.

DSG askeri kaynakları Suriye Ordusu'nun, Türkiye destekli cihatçıların çekildiği M4 karayolu üzerinden 18 km kadar içerilere girdiğini bildirdiler.

Suriye Ordusu'nun son gelişmelerden sonra Laylan köyü ile Mabruka bölgesine kadar M4 karayolunun kontrolüne eline geçirmiş oldu.

Girê Spî'de SMO karşıtı gösteri

Girê Spî'ye bağlı Eli Bacli köyü sakinleri SMO cihatçılarına karşı protesto gösterisi düzenlediler. Göstericiler cihatçıları buğdaylarını çalmak ve yöre halkını açlıkla karşı karşıya bırakmakla suçluyorlar.

Eli Bacli'de başlayan gösterilerin Türkiye destekli güçlerin kontrolünde bulunan Girê Spî'deki Eli Bacli,Xirbet Riz, Şukkariya ve Mastur köylüleri tarafından düzenlendiği bildirildi.

Bu gelişmelerin yanısıra Girê Spî'nin 20 km güneydoğusunda yer alan Xirbet Riz köyündeki aşiretler ile SMO cihatçıları arasında iç çatışma çıktığı da bölgeden gelen haberler arasında.