DSG ve Suriye Ordusu anlaştı: İşte ikinci aşamanın ayrıntıları...

DSG ve Suriye Ordusu anlaştı: İşte ikinci aşamanın ayrıntıları...

DSG ile Suriye ordusu arasındaki sınır güvenliği anlaşmasının ikinci aşamasına geçildiği, Suriye Sınır Muhafızları’na bağlı birliklerin Kobane’den Semelka’ya kadarki sınır hattında yerleştirileceği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile  Suriye’deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku Amude kentinde bir toplantı gerçekleştirmiş ve toplantıda Rusya güçlerinin Amude, Til Temir ve Ayn İsa’ya konuşlanması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Toplantıda ayrıca DSG ile Suriye ordusu arasındaki anlaşmanın ikinci aşamasının da konuşulduğu öğrenildi.

Öte yandan Kuzey Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Bedran Çiya Kurd, Rusya’nın öncülüğünde Suriye hükümeti ile gerçekleştirilen anlaşmanın sadece askeri konuları kapsadığını söyledi.

Bedran Çiya Kurd, anlaşmaya göre Suriye ordusuna bağlı Sınır Muhafızları’nınTürkiye-Rojava sınırında ABD askerlerinin boşalttığı üslere yerleşeceğini söyledi.

Taraflar arasındaki anlaşmaya göre Suriye Sınır Muhafızları, Kobani, Ureyme, Minbic, Dirbesiye, Amude, Kamişlo, Derik’e kadarki sınır hattında ve ayrıca Rojava-Kürdistan Bölgesi sınırındaki Semelka’da yerleşecek.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik başlattığı operasyonun ardından DSG yönetiminden bir heyet Şam’a giderek Rusya’nın gözetiminde Suriye hükümeti ile anlaşmıştı.