Mazlum Abdi: ABD heyetiyle yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood başkanlığındaki ABD heyetiyle ‘yapıcı’ bir görüşme gerçekleştirildiğini duyurdu.

Mazlum Abdi: ABD heyetiyle yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki ABD'li üst düzey heyet, Rojava'yı ziyaret etti. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hood’a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell’in eşlik ettiği kaydedildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Raka’daki aşiret liderleriyle görüşme gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Müsteşar Vekili, ABD’nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, Kuzey ve Doğu Suriye’deki istikrarın devamı ve IŞİD’in kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi" ifadelerine yer verildi.

Abdi: Yapici Bir Toplanti

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi,  ABD'li heyet ile yapıcı bir toplantının yapıldığını ifade etti. Abdi, paylaşımında, "Uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı" ifadelerine yer verdi.