İdlib'deki saldırının ardından TSK'dan Suriye Ordusu ve DSG kontrolündeki bölgelere bombardıman!

İdlib'deki saldırının ardından TSK'dan Suriye Ordusu ve DSG kontrolündeki bölgelere bombardıman!

İdlib’te Suriye ile Türkiye arasındaki gerilim tırmanırken, TSK’nin Suriye ordusu kontrolündeki bölgelerin yanı sıra YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (DSG) bölgelerini de vurduğu bildirildi. Rusya ve Suriye’nin İdlib ve çevresine yönelik yoğun bombardımanı da sürüyor.

 

İdlib’te en az 5 Türk askeri ve bir sivil personelin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Suriye ile Türkiye arasındaki gerilim tırmanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye ordusunun Halep, Hama, İdlib ve Lazkiye kırsalındaki mevzilerinin hedef alındığını bildirdi.

Gözlemevi’ne göre, TSK bombardımanı sonucu İdlib’te 8, Lazkiye’nin kuzey kırsalında 3, Hama’nın kuzey kırsalında 2 olmak üzere toplam 13 Suriye askeri yaşamını yitirdi.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 06.15 itibariyle Suriye ordusuna ait 46 hedefe 122 Fırtına obüsü, 100 havan mühimmatıyla atış yapıldığını duyurmuştu.

TSK’nin roket ve topçu saldırılarının bir kısmını Morek, Suran, Tel Tukan ve Meydan Gazel’deki gözlem noktalarından gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Suriye ordusunun kuşatması altında ya da yakın menzilinde bulunan bu gözlem noktalarından gerçekleştirilen saldırılarla bölgedeki askerlerin hayatları riske atılmış oldu.

DSG Bölgeleri Hedef Alındı

TSK’nin Suriye ordusunun yanı sıra YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolündeki bölgeleri de hedef aldığı bildirildi.

ANHA'da yer alan habere göre, TSK’nin Efrin kırsalı, Til Rıfat ve çevresi ile Fırat’ın doğusundaki Ayn İsa’ya yoğun bombardıman gerçekleştirdiğini kaydetti.

Haberde, Şehba bölgesi üzerinde TSK’ye ait insansız hava araçlarının da keşif yaptığını belirtildi.

Rusya ve Suriye’nin Bombardımanı Sürüyor

TSK’yle tırmanan gerilime rağmen İdlib'in kuzey ve güney kırsalı ile Halep’in batı ve güney kırsalına yönelik Suriye-Rusya bombardımanı sürüyor.

SOHR, Rus ve Suriye uçaklarının sabahın erken saatlerinden bu yana 220’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.