Özgür Özel’den Kobani Davası öncesi Selahattin Demirtaş çağrısı

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası'na ilişkin konuştu.

Özgür Özel’den Kobani Davası öncesi Selahattin Demirtaş çağrısı

Özel, "HDP'li siyasetçileri siyasetten uzaklaştırma davası. Yargılama öyle olmadı ama en azından kararın evrensel hukuk kurallarına, AİHM kararlarına ve anayasaya uygun olmasını ümit ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Özel açıklamasının devamında 16 Mayıs Perşembe günü Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek karar duruşması için; "Kobani Davası'nı güçlü bir heyetle takip edeceğiz. Adalet çıkmasını bekliyoruz" dedi

Özgür Özel, sanıkların adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini belirterek AİHM kararları ve anayasaya uygun bir karar çıkması gerektiğini söyledi:

"Sayın Demirtaş'ı, eş genel başkanları ve 108 kişiyi aldılar, 18 kişiyi içeride tutuyorlar. Esasen HDP'li siyasetçileri siyasetten uzaklaştırma davası ve adil bir yargılanma hakkı sağlanmaksızın yargılandıkları bir dava. Bu dava perşembe günü görülecek. Bu davayı da güçlü bir heyetle takip edeceğiz. Adalete uygun bir karar çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Yargının siyasi otoriteden uzak tutulması beklentisi her yurttaşın beklentisidir. Yargılama öyle olmadı ama kararın en azından evrensel hukuk kurallarına uygun olmasını, AYM ve AİHM kararlarının uygulanmasını ümit ediyoruz."