Mardinlilere hakaret etti, ‘vatandaşlıktan çıkarın’ dedi!

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Mardinlilere, "Hırsız ve haysiyetsiz, vatandaşlıktan çıkarılsınlar'' dedi.

Mardinlilere hakaret etti, ‘vatandaşlıktan çıkarın’ dedi!

Sosyal medya platformu X üzerinden Mardin halkına hakaret eden Ahmet Akgündüz isimli şahsa Mardinli vatandaşlar yoğun tepki gösterdi.

X hesabı üzerinden Mardin halkına hakaret eden Ahmet Akgündüz isimli şahıs, "Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz.." paylaşımı yaptı.

Vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşan Ahmet Akgündüz isimli şahsın Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Vatandaşların yoğun tepki gösterdiği Akgündüz, paylaşımını silmeyerek, hakaretini sürdürdü.

Akgündüz'ün hakareti üzerine Mardin Barosu harekete geçti. Mardin Barosu, Akgündüz hakkında şikayetçi oldu. Baro tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"X sosyal medya platformu üzerinden @ahmetakgunduz isimli bir kullanıcı 'Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz..' şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Mardin binlerce yıldır birçok dilin, dinin, kültürün, milletin birlikte barış içinde yaşadığı medeniyetin beşiği olan bir kenttir. Bu anlamıyla Mardin halkı sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok merkezinde farklılığın birlikteliği konusunda model bir halktır. Mardin Barosu olarak her ne suretle olursa olsun hiç kimsenin Mardin halkına yönelik çirkin itham ve sözlerini kabul etmeyeceğimizi ve bizleri hedef alan her saldırının karşısında Mardin halkıyla birlikte olacağımızı herkes bilmelidir. Mardin halkını hedef alan bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."