Serekaniye'de DSG ve SMO arasında çatışma

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu(SMO), Serekaniye'ye bağlı Ebu Raseyn ilçesi yakınlarındaki Suriye rejim güçleri ve Haseke kırsalında Suriye Demokratik Güçleri’ne (DSG) ait noktaları hedef alırken, aynı bölgede taraflar arasında orta ve ağır silahlarla yaşanan çatışmalarda can kaybı ve yaralanmaların olduğu bildirildi.

Serekaniye'de DSG ve SMO arasında çatışma

Londra merkezli Şark'ul Avsat sitesinde yer alan habere göre, Türkiye destekli SMO mensupları ile DSG ve rejim güçleri arasında çatışma yaşandı.

SMO ve Türk ordusu Serekaniye'de rejim güçlerini, Haseke'de ise DSG'ye ait noktaları hedef aldı. Bölgede çatışmalar sürerken, DSG'nin Bab el-Hayr üssüne yönelik güdümlü füze saldırısında can kaybı ve yaralanmaların yaşandığı aktarıldı.

Barış Pınarı Harekatı bölgeleri içinde yer alan Haseke kırsalına bir Türk helikopteri iniş yaparken, ambulanslar söz konusu Türk üssünden ayrıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Türkiye destekli kuvvetlerin, DSG ve rejimi hedef alması, bu saldırıya misilleme olarak geldi.

İdlib’in güney kırsalı da rejim güçleri ve muhalif gruplar arasında çatışmalara tanık olurken, Türkiye başta Zaviye Dağı olmak üzere bölgedeki askeri noktalarını güçlendirmeye devam etti.

/ Nerinaazad