DSG, Türkiye’nin olası Rojava’ya karşı operasyonuna hazırlanıyor

Türkiye’nin Rojava’ya karşı yeni bir operasyon başlatma planının ardından, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bu operasyonla yüzleşmeye ve cephedeki güçlerini artırmaya hazırlanıyor. Til Temir Askeri Meclisi yetkilisine göre çok sayıda genç karargahlara giderek DSG saflarına katılıyor.

DSG, Türkiye’nin olası Rojava’ya karşı operasyonuna hazırlanıyor

Til Temir Askeri Meclisi üyesi Dilşad Ebadi, DSG'ye katılan gençlerin doğrudan askeri eğitime gönderildiğini bildirdi.

Türkiye'nin DSG’nin kontrolündeki bölgelere yönelik beklenen operasyonuna yanıt olarak, Til Temir Askeri Meclisi de hazırlıklarda bulunuyor.

Dilşad Ebadi, "Türkiye'nin bölgelerimize yönelik tehdit ve saldırılarına karşılık -görüldüğü üzere bölgelerimize yönelik bombardımanları artıyor- Til Temir Askeri Meclisine katılım var. Son iki ayda yaklaşık 200 kişi bize katıldı. Her ay yüzlerce insan katılıyor” dedi.

Ebadi ayrıca kendilerine katılan gençlerin daha çok Serê Kanî’ye ve Til Temir ile bu şehirlere yakın bölgelerden geldiğini söyledi.

DSG saflarına katılan gençler hemen DSG'nin eğitim ve öğretim akademilerine gönderiliyor ve ardından muharebe mevzilerine sevk ediliyor.

Dilşad Ebadi, "Eğitimlerimiz var, akademilerimiz var, yeni gelenleri buralara gönderiyoruz. Cephelerde deneyimleri olmadığı için onları eski savaşçıların arasına katıyoruz. Eğitimleri tamamlanınca da cepheye gönderiyoruz” dedi.

Bu arada ABD'den Türkiye'nin olası operasyonunu karşı olduklarını ifade eden bir açıklama daha gelmişti. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Türkiye'yi Rojava’ya olası bir operasyonun IŞİD'e fayda sağlayacağı yönünde uyardıklarını açıklamıştı.