Mazlum Ebdi: PYD ve ENKS’nin birlik mesajları pozitif

Mazlum Ebdi: PYD ve ENKS’nin birlik mesajları pozitif

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi yaptığı açıklamada, Rojava Kürdistanı’nda faaliyet yürüten siyasi taraflar arasında sürdürülen görüşmelerde olumlu gelişmelerin olduğunu ve önümüzdeki günlerde bunun somut yansımalarının yaşanacağını belirtti.

HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, bugün Kobane kentinde ağırladığı bir kısım aydın ve bağımsız şahsiyetle düzenlediği toplantı sonrası Rojava Kürdistanı’nda ki birlik çalışmalarına ilişkin basına açık bir toplantı gerçekleştirdi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi basına açık düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalarda, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS)’nin yanısıra Rojava Kürdistanı’ndaki bütün siyasi tarafların birlik olma konusunda pozitif bir yaklaşımı esas aldığını ve yakın bir zamanda bunun ortaya çıkaracağı gelişmelerin herkes tarafından hissedileceğini dile getirdi.

Ebdi açıklamasının devamında bütün siyasi taraflara çağrıda bulunarak, birlik çalışmaları konusunda herkesin üzerine düşeni yapması ve geliştirmesi için çaba sarfetmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

basnews