ENKS: Kürt birliği için her zaman hazırız

ENKS: Kürt birliği için her zaman hazırız

ENKS üyesi Mecdel Deli, Rojava Özerk Yönetimi’nin “ulusal birlik” adına faaliyetleri önündeki tüm engelleri kaldırmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Suriye Kürdistan Birlik Partisi Politbüro üyesi Mecel Deli, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin birlik çağrısını ve Rojava Özerk Yönetimi’nin tavrını değerlendirdi.

ENKS’nin başından beri ulusal birliği bir dava gibi savunduğunu dile getiren Deli, “Amacımız ulusal birlik çerçevesinde mücadelemizi ilerletmekti” dedi.

Deli, “General Mazlum Abdi’nin çağrısına pratikte de adım atılarak yanıt verilmesinden ümitliyiz. Kürt birliği için her zaman hazır olduk şimde de hazırız. Bu hassas süreçte böyle bir çağrı ve ulusal birlik için atılacak adımlar anmalıdır. ENKS bu konuda halkımızın çıkarlarının korunup muhafaza edilmesi adına üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

Mecdel Deli, daha önce TEV-DEM ve ENKS arasında sağlanan anlaşmalara değinerek, “Bundan önce üç defa anlaşma sağlandı, bu anlaşmalara sahip çıkıyoruz. Bu anlaşmalar ileride atacağımız adımlara da temel olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Abdi’den Rojavalı Partilere Çağrı

DSG Genenel Komutanı Abdi, 7 Kasım’da Rûdaw’a verdiği bir demeçte, “Bugün Rojava’da tarihi ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Kalıcı bir çözüme doğru gitme olanağı olduğu gibi devrim kazanımlarının ortadan kalkması gibi bir durumla da karşı karşıyayız. Bu hassas süreçte Suriye’deki bütün Kürt partilerine çağrımız birlik olmaları, DSG’nin yanında yer almalarıdır ki bu süreçten halkımızın çıkarlarını koruyarak zaferle çıkalım” demişti.

Abdi’nin çağrısından sonra ENKS ve Rojava Özerk Yönetimi arasında görüşmeler gerçekleştirilmişti.

Özerk Yönetim İçişleri Komitesi, ulusal birlik çalışmaları kapsamında ENKS’nin siyasi faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı ve soruşturma dosyalarının iptal edildiğini açıkladı.