QSD: Trump yönetiminden tam destek alıyoruz

Batı Kürdistan bölgesinde Kürtlerin ve Arapların oluşturduğu Suriye Demokratik Göleri'nin (QSD) sözcüsü yeni Amerikan yönetiminden tam destek aldıklarını söyledi.

QSD: Trump yönetiminden tam destek alıyoruz

Reuters'ın son dakika olarak verdiği haberde QSD'nin sözcüsü "Yeni Amerikan liderliğinden, IŞİD'e karşı savaşta tam destek işaretleri var” dedi.

Daha önce K24'e açıklamalarda bulunan Silo, "Bu plan için önerilen alanların bir kısmının QSD denetimindeki bölgelerde olması ihtimal dâhilindedir. Bu alanların uluslararası ittifak ve DSG ile öz yönetim birimleri tarafından yönetilmelidir” demişti..

Denetimlerindeki bölgelerde ABD askerlerinin konuşlanmış olduğunu söyleyen Telal Silo, Trump döneminde ABD'nin PYD'ye verdiği desteği keseceği yönündeki değerlendirmelerle ilgili olarak da "Tam tersi Trump, bizimle işbirliğini artırıp bizim denetimimizdeki alanlara kara gücü göndermiş. Trump, IŞİD'in yok edilmesi için yerelde bir kara gücünün bulunması gerektiğinin farkında ve karadaki güç de QSD'dir” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ortaklaşa yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Silo, şunları söyledi: "El Bab'ın iki tarafından QSD güçleri bulunmaktadır. Kuzeyde Türkiye ve ÖSO, güneyde ise Suriye hükümet güçleri var. Bana göre El Bab'da Türkiye ile Suriye anlaşmalı. Suriye hükümeti, sürekli Türkiye'yi işgalcilikle suçlamasına rağmen, şimdiye kadar Suriye'de Türkiye'nin askeri gücüne karşı herhangi bir karşıt girişimde bulunmadı ve BM Güvenlik Konseyinde herhangi bir şikâyette bulunmadı. Bütün taraflar El Bab'daki savaşa dahil olmak istiyor, ama biz Türkiye ile temas halinde bulunmak istemiyoruz.”dedi