Mele Bahtiyar: Başkan Barzani, Rojava’da bir çözüm bulabilmek için çalışıyor

Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, Başkan Mesud Barzani’nin Rojava’da bir çözüm bulabilmek için çalıştığını söyledi.

Mele Bahtiyar: Başkan Barzani, Rojava’da bir çözüm bulabilmek için çalışıyor

 Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, Başkan Mesud Barzani’nin Rojava’da bir çözüm bulabilmek için çalıştığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın askerlerini Suriye ve Rojava’dan çekeceğini açıklamasının ardından Rojava’daki belirsizlik devam ediyor.

Rudaw’a konuşan Mele Bahtiyar, “Kak Mesud Barzani Rojava ile ilgili bir çözüm bulunması için perde arkasından çalışmalara başladı” dedi.


Mele Bahtiyar, daha öncede Başkan Barzani başkanlığında Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Demokratik Toplum Hareketi (TEVDEM) arasında yapılan Erbil ve Duhok anlaşmalarını desteklediklerini ifade etti.


Cenevre sürecinin önemine değinen Bahtiyar, sözlerine şunları ekledi:

“Kürtler destek sağlamak için diplomatik çalışmalar yürütmeye başlamalı. Kürdistan Bölgesi’ndeki bütün siyasi tarafların katılımıyla ortak bir heyet kurulmalı ve bu heyet sorunun tarafı olan ülkelerin başkentlerini ziyaret etmeli.”

Bahtiyar, Başkan Mesud Barzani’nin bu teklifin uygulanabilmesi için yardımcı olabileceğini kaydetti.