Mesrur Barzani: Hiç bir baskı bizi kararlarımızdan vazgeçiremez

Norveç heyetini kabul eden Mesrur Barzani, Kürdistan'da demokratik bir ortamda ve büyük bir halk desteğiyle gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun meşru olduğunu ve uluslararası toplumunun buna saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Mesrur Barzani: Hiç bir baskı bizi kararlarımızdan vazgeçiremez

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Başkanı Mesur Barzani, baskı ve cezalandırma hamlelerinin Kürdistan yönetimini kararlarından vazgeçirmeyeceğini söyledi.


Norveç'in Bağdat Büyükelçisi Vekili Carson Carlissen başkanlığındaki Norveç heyetini kabul eden Mesrur Barzani, Kürdistan'da demokratik bir ortamda ve büyük bir halk desteğiyle gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun meşru olduğunu ve uluslararası toplumunun buna saygı göstermesi gerektiğini belirtti.


Uluslararası güçlerin desteğiyle gerçekleştirilecek diyalog girişimlerinin başlatılması gerektiğinin altını çizen Mesrur Barzani, "Kürdistan halkı, tüm baskı ve cezalandırma hamlelerine rağmen kararından vazgeçmeyecektir. Bunun için en iyi çözüm, karşılıklı diyalog girişimlerinin bir an evvel başlatılmasıdır." dedi.


Bağımsızlık referandumu ardından yaşanan gelişmelerin yanı sıra bölgedeki askeri ve diğer siyasi gelişmelerin de konuşulduğu görüşmede konuk Norveç heyeti adına söz alan Carlissen ise Kürdistan ile Norveç ikili ilişkilerinin devam edeceğini vurgulayarak, referandum ardından Kürdistan'a yönelik baskı girişimlerinin son bulması ve sorunların diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasından yana olduklarını söyledi.