Mesrur Barzani: KDP, sınırları aşmış ulusal öncü bir partidir

KDP Genel Başkan Yardımcısı Mesrur Barzani, KDP’nin 77. Kuruluş yıl dönümü ve aynı zamanda Başkan Barzani’nin doğum gününü kutlayan bir mesaj yayınladı.

Mesrur Barzani: KDP, sınırları aşmış ulusal öncü bir partidir

Bugün Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluşunun 77. yıl dönümü ve aynı zamanda Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü.   

Gün vesilesiyle KDP Genel Başkan Yardımcısı Mesrur Barzani bir mesaj yayınlayarak, Başta Başkan Barzani olmak üzere KDP üyelerini, sempatizanlarını, dostlarını, şehit ve enfal kurbanı ailelerini, Peşmerge Güçlerini ve Kürdistan halkını kutladı.  

Mesrur Barzani mesajında KDP’nin kuruluş yıl dönümünün önemine dikkat çekerek, “16 Ağustos sadece kadim bir parti ve peşmergenin kuruluşunun tarihi değildir, aynı zamanda ulusumuzun ruhani atası önderimiz Ölümsüz Mela Mustafa Barzani’nin Kurdewari, vatanperver, boyun eğmeyen ve direnişçi büyük öğretisi temelinde bugün Kürdistan halkının tüm bileşenleriyle birlikte devam eden fedakarlığı, mücadelesi, en ön cephede göğsünü siper ederek vatan ve meşru haklarını elde edilişinin anılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Barzani "Büyük devrimlerin, büyük başarıların ana partisi olan KDP, gurur ve egemenlik dolu bir geçmişe, hayatını halkının, ülkesinin onur ve refahını, Kürdistan'ın şanını savunmaya adamış bir Peşmerge liderine sahiptir” dedi.

“KDP hiçbir zaman Kürdistan’ın belirlenmiş bir bölgesinin partisi olmadı” diyen Barzani "Kürt değerlerinin güçlü bir savunucusu ve Kürdistan'ın bir arada yaşamasının öncüsü bir Kürt ulusal hareketi haline geldi” diye belirtti.

Mesrur Barzani mesajının devamında KDP’nin, Kürdistan Bölgesi'nin ulusal ve anayasal yapısını korumak, Kürdistan'ın refah ve diriliş sürecini ilerletmek, geliştirmek için büyük sorumluluklar üstlenen, Kürt iradesini güçlendiren, Kürt halkına önderlik etmeye devam eden bir parti olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Mesajının sonunda Mesrur Barzani, partinin kurucu önderi ulusun ruhani atası Mele Mustafa Barzani, öncü şehit İdris Barzani şahsında Kürdistan özgürlük yolunda toprağa düşen tüm şehitleri andı.