Neçirvan Barzani: KDP, Kürt halkının yüksek hedeflerine umutla öncülük ediyor

KDP Genel başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, KDP’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı mesajda “KDP, daha iyi bir geleceğe ulaşmak için bugün Kürt halkına yüksek hedeflerine umutla öncülük ediyor” dedi.

Neçirvan Barzani: KDP, Kürt halkının yüksek hedeflerine umutla öncülük ediyor

Bugün Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) kuruluşunun 77. yıl dönümü ve aynı zamanda Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü.

Gün vesilesiyle KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani  bir mesaj yayınladı.

Neçirvan Barzani mesajına “Kürdistan halkının kurucusu ve lideri Merhum Barzani'nin, Kürdistan'ın özgürlüğü için savaşan ve canını veren tüm şehitlerin ve tüm kahraman Peşmergelerin ruhlarını selamlıyoruz” cümleleriyle başladı.

KDP’nin kuruluş yıl dönümünü vesilesiyle  Başkan Barzani, şehit aileleri, partinin politbürosu, organları, üyeleri, sempatizanları, kadın kolları ve Kürdistan halkını kutlayan Neçirvan Barzani, " Bugün KDP'nin tarihi, büyüklüğü ve fedakarlıkları kadar görev ve sorumluluğu da büyüktür” dedi.

“Dolayısıyla, her daim üzerine düşen sorumluluk ve görevleri yerine getirmelidir” diyen Neçirvan Barzani “Dayanışma, birlik, beraberlik, karşılıklı kabul ve işbirliğinin öncüsü olmalı, Kürt halkının özgürlük, demokrasi, anayasal hak ve kazanımlarının korunmasında ve federalizmin pekişmesinde aktif ve etkili rol oynamalıdır” ifadelerini kullandı.

KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

KDP’nin bu kadar uzun bir yaşamın ardından hala aktif olarak mücadele içinde yer alması, hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için Kürt halkını temsil etmesi büyük bir onurdur. KDP, yetmiş yedi yıl önce nasıl Kürt halkının hayallerinden, özlemlerinden ve hedeflerinden tarihsel bir zorunluluk olarak doğduysa, bugün de zorluklara göğüs germek, aşmak ve daha iyi bir geleceğe, Kürdistan halkını daha yüksek hedeflerine ulaştırmak için umutla yol alıyor.

Bugün KDP’nin tarihi, büyüklüğü ve fedakarlıkları kadar görev ve sorumluluğu da büyüktür. Bu nedenle her zaman olduğu gibi üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek, demokrasinin geliştirilmesi Kürt halkının anayasal hakları ve kazanımları ile federalizmin pekişmesi amacıyla herkesi bir araya getirmek, sorunlar ile krizlerin aşılması için inisiyatif kullanmak, dayanışmanın, birliğin ve beraberliğin koruyucusu ve önderi olmak, özgürlüklerin korunmasında etkin rol oynamak zorundadır.”