Bağımsız Kürdistan'a İsrail'den destek

Bağımsız Kürdistan'a İsrail'den destek

İsrail medyasına göre, İsrail hükümeti Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna ilişkin aldığı kararı destekliyor

İsrail’de Arapça yayın yapan İ24 televizyon kanalı, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumu hakkında karar almasına ilişkin yayınladığı özel programda Kürtlerin yıllardır özlemini çektiği devletleşme rüyasının gerçekleşmek üzere olduğunu ve bunun bir süreç olduğu yorumunu yaptı.

Referandumun Kürdistan halkının bağımsızlığa doğru attığı ilk adım olduğu belirtilen programda, Kürdistan halkının bağımsız bir devlet rüyasına doğru yol aldığı ifade edildi.

Ankara ve Tahran’ın referanduma karşı olduğu ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduğu belirtilen programda buna karşın İsrail’in Kürtlerin bağımsızlık referandumu kararını  desteklediği belirtiliyor.

Programa katılan İsrail güvenlik uzmanı Enan Vehbi, ‘Bağımsız Kürdistan düşüncesi’nin desteklenmesi ngerektiğini belirterek bunun İsrail’in de çıkarına olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunu gündemine aldığından beri birçok İsrailli yetkili Kürdistan’ın bağımsızlık sürecini desteklediğini, dünya ülkelerinin de destek olmasını açıklamıştı.