ABD'li yetkiliden Kerkük'teki hava saldırısına ilişkin açıklama

ABD'li yetkili, Kerkük’teki insansız hava aracı (İHA) fırlatma alanına düzenlenen ve Irak Haşdi Şabi güçlerinin 5 üyesinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı “ meşru müdafaa amaçlı” gerçekleştirdiklerini söyledi.

ABD'li yetkiliden Kerkük'teki hava saldırısına ilişkin açıklama
K24'ün yer verdiği habere göre isminin açıklanmasını istemeyen ABD’li askeri yetkili, Frans Press’e yaptığı açıklamada, Irak’ta grupların oluşturduğu tehdide karşı İHA fırlatma alanına yönelik “meşru müdafaa saldırısı” yapıldığını belirtti.
 
Yetkili, "İran destekli Iraklı bir grubun (Haşdi Şabi) en az 5 üyesi Kerkük kentinde düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.” diye konuştu.
 
Kerkük’ten bir güvenlik yetkilisi ise bir hava saldırısında, resmi güçlerin parçası haline gelen İran destekli grupların müttefiki olan Haşdi Şabi'nin hedef alındığını belirtti.
 
Öte yandan, Irak’ta İslami Direniş adlı grup tarafından yapılan yazılı açıklamada, gruba bağlı 5 kişinin ABD saldırısında öldürüldüğü ifade edilerek, ABD güçleri ülkeden çıkarılana kadar Amerikan hedeflerine yönelik saldırılarının devam edeceği vurgulandı.
 
ABD kuvvetleri, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de yetmişten fazla silahlı grupların saldırılarına maruz kaldı. Pentagon'a göre söz konusu saldırılarda 62 ABD askeri yaralandı.