Başkan Neçirvan Barzani'den Bağdat saldırısına kınama

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Bağdat’ta meydana gelen patlamayı kınayarak, Kürdistan Bölgesi’nin yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani'den Bağdat saldırısına kınama

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr bölgesindeki El-Vahilat halk pazarında meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Neçirvan Barzani, "Terör saldırısını şiddetle kınıyor" dedi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Neçirvan Barzani, saldırıda yaralananların tedavi edilmesi ve gerekli tüm tıbbi desteklerin sağlanması için Kürdistan Bölgesi hastanelerinin kapılarının açık olduğunun altını çizdi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin açıklaması şu şekilde:

“Bağdat'ın Sadr kentinde bir pazar yerinde gerçekleştirilen ve onlarca vatandaşın ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum, acılarını paylaşıyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah'tan ailelerine ve yakınlarına sabır ve teselli vermesini niyaz ederim. Şehitlerin mekânı cennet olsun.

Saldırıda yaralananların tedavi edilmesi ve gerekli tüm tıbbi desteklerin sağlanması için Kürdistan Bölgesi hastanelerinin kapıları açıktır.”

Irak'ın başkenti Bağdat'taki bir halk pazarında dün akşam patlama meydana geldi.

Bayram arifesinde yoğunluğun olduğu sırada gerçekleşen patlamada belirlemelere göre 30 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.