Başkan Barzani Irak Parlamentosu'ndaki PDK'li parlamenterle ile bir araya geldi

Başkan Mesud Barzani, Irak Parlamentosu’ndaki PDK grubu ile bir araya geldi. Başkanlık sayfasından yapılan açıklamaya göre Başkan Mesud Barzani bugün Erbil’in Pîrmam ilçesinde Irak Parlamentosu’ndeki PDK milletvekilleri ile topladı.

Başkan Barzani Irak Parlamentosu'ndaki PDK'li parlamenterle ile bir araya geldi

Başkan Mesud Barzani, Irak Parlamentosu’ndaki PDK grubu ile bir araya geldi.

Başkanlık sayfasından yapılan açıklamaya göre Başkan Mesud Barzani bugün Erbil’in Pîrmam ilçesinde Irak Parlamentosu’ndeki PDK milletvekilleri ile topladı.

Yapılan açıklamaya göre görüşmede Erbil-Bağdat ilişkileri değerlendirildi.Yapılan değerlendirmelerde Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetinin karşılıklı çıkarlarını gözetecek  ve ilişkilerin güçlendirilmesi için izlenecek yol-yöntemler gündeme geldi.

Toplantıda Başkan Barzani Kürdistan halkının meşru haklarının elde edilmesinde PDK Parlamenterlerin Irak Parlamentosu’ndaki rolllerinin önemine dikkat çekti. Başkan Barzani Kürt halkının olduğu kadar Iraklı tüm vatandaşların haklarını da aynı şekilde savunmaları gerektiğinin altını çizdi.  

Toplantının devamında Başkan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için izlenmesi gereken yol ve Iraklı siyasi taraflar ile ilişkiler  üzerine görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantının  sonunda ise Irak Parlamentosu’ndaki PDK parlamenterleri siyasi gelişmeler Bağdat ile ilişkiler konusunda fikir ve endişelerini dile getirdi. PDK’li parlamenterler Kürdistan halkının çıkarları ve haklarının korunmasında diğer Kürt partileri ile işbirliği içerisinde olunması gerektiği belirtildi.