Hizbullah, İsrail askeri üssüne saldırdı

Lübnan’dan fırlatılan füzeler İsrail askeri üssüne isabet etti, Hizbullah da bir askeri aracı tahrip ettiklerini açıkladı.Saat 16.15 sularında Lübnan’dan İsrail askeri üssüne füze atıldı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait bir aracı tahrip ettiklerini duyururken, İsrail de kuzeydeki bir askeri üssün vurulduğunu doğruladı ve bölge halkını sığınaklara inmeye çağırdı.

Hizbullah, İsrail askeri üssüne saldırdı

, Saat 16.15 sularında Lübnan’dan İsrail askeri üssüne füze atıldı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait bir aracı tahrip ettiklerini duyururken, İsrail de kuzeydeki bir askeri üssün vurulduğunu doğruladı ve bölge halkını sığınaklara inmeye çağırdı.

İsrail ordusunun Beyrut semalarına askeri insansız hava araçları göndermesi üzerine Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bu ihlali karşılıksız bırakmayacaklarını söylemişti.

İsrail ordusu ise füze atışlarına karşılık olarak Lübnan’ın güneyindeki hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

Lübnan ordusu da önceki saldırı ve ihlallere ek olarak günün erken saatlerinde İsrail’e ait bir insansız hava aracının Lübnan hava sahasını ihlal ettiğini ve bıraktığı yanıcı madde ile sınırdaki bir çam ormanında yangına neden olduğunu duyurmuştu.

Hizbullah ve İsrail arasındaki savaş sadece Lübnan sınırında değil Suriye’de de sürüyor. İsrail savaş uçakları Suriye topraklarındaki İran ve Hizbullah hedeflerini, Rusya kontrolündeki kava savunma sistemlerinin engeline takılmadan vuruyor.

Sendika.org'