Mesrur Barzani: KDP’nin kuruluşu Kürdistan halkının taleplerine yanıttı

Başbakan Mesrur Barzani, KDP’nin ulusal program ve amacının her zamankinden daha güçlü olduğunu ve büyük bir coşku ile mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Mesrur Barzani: KDP’nin kuruluşu Kürdistan halkının taleplerine yanıttı

Kürdistan Demokrat Partisi’nin 75’inci kuruluş yıldönümü ve Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “KDP’nin, ulusal ruhumuzun babası Ölümsüz Mustafa Barzani öncülüğünde toplumsal bir hareket olarak kurulması, bir ulusun ümitlerinin dirilişi, tarihsel bir dönüşüm ve Kürdistan halkının meşru ulusal haklarının korunması talebine bir yanıttı” dedi.

“KDP’nin tarihi onurlu, bedellerle dolu, mücadele ile, Kürdistan halkından ve topraklarından kopmama ve tüm zorluklar altında Kürdistani meselelerden taviz vermemenin tarihidir” diyen Barzani, KDP’nin bugün Kürdistan ve bölgenin en büyük partisi olduğunu, halkına karşı gerçekçi olduğunu vurguladı.   

Mesrur Barzani, “KDP’nin 75’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde, KDP’nin mesajı, ulsal programı ve hedefleri her zamankinden güçlüdür ve büyük bri coşku ile mücadelesine devam edilmektedir. Ulusal kazanımların elde edilmesi ve Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi ve demokratik sürecin korunmasında en büyük pay KDP’nindir ki bu da büyük bir gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

KDP’nin Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük yapmasında diğer Kürdistani taraflarla yapılan işbirliği ve yardımlaşmanın da payı olduğunu vurgulayan Barzani, “KDP her geçen gün daha fazla Kürdistan halkının güvenini kazanmakta ve direnişçi Kürdistan halkına hizmet için daha fazla çaba göstermektedir” dedi.