Mesrur Barzani: Newroz, Kürdistan halkı için her zaman zaferin simgesi olmuştur

Başbakan Mesrur Barzani, “Newroz Kürdistan halkı için her zaman özgürlük, yeni yaşam ve zaferin simgesi olmuştur. Bu Newroz’un da halkımızın tüm haklarını elde etmesine ve tüm zorluklara karşı zafere ulaşmasına vesile olsun” dedi.

Mesrur Barzani: Newroz, Kürdistan halkı için her zaman zaferin simgesi olmuştur

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Newroz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Tüm Kürdistan halkının, Peşmerge ve emniyet güçleri ile şehit ailelerinin Newroz’unu kutlayan Barzani, “Kürdistan halkına güzel ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.

Barzani, Newroz Kürdistan halkı için her zaman özgürlük, yeni yaşam ve zaferin simgesi olmuştur. Bu Newroz’un da halkımızın tüm haklarını elde etmesine ve tüm zorluklara karşı zafere ulaşmasına vesile olsun” ifadelerini kullandı.  

 “Krizlerle mücadelede gösterdiği sabır ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne desteğinden dolayı Kürdistan halkına teşekkür ediyorum” diyen Barzani, şunları kaydetti:

“Irak’ta siyasi ve ekonomik istikar ile güvenğin sağlanması için federal hükümetin anayasanın tüm maddelerini uygulama konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesini temenni ediyorum.”

Vatandaşlardan da Newroz Bayramı’nda salğına karşı sağlık ve korunma tedbirlerine uymalarını isteyen Barzani, “Newrozunuz kutlu olsun, Kürdistan daima huzurlu ve kalkınmış olsun” dedi.