Amedi'ye bağlı bir köye 7 top mermisi düştü

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Ravina köy merkezine 7 top mermisi düştü.

Amedi'ye bağlı bir köye 7 top mermisi düştü

Rudaw’da yer alan habere göre, Amedi ilçesine bağlı Kani Masi ilçesi kırsalındaki Kabinerke Dağında PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Ravina köy merkezine 7 top mermisi düştü. 

Rûdaw’a konuşan köyün bir sakini top mermilerinin köylerine düştüğünü doğruladı. Ravina köyü sakinlerinden Ubeyd Musa, bugün öğleden  sonra top mermilerinin köylerine düşmeye başladığını söyledi.

Köyde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ancak top mermilerinin köyün ortasına atılması nedeniyle halkta büyük bir korku ve endişe yaşandığını sözlerine ekledi.

Top atışının kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini dile getiren Osman "Hangi taraftan ateşlendiklerini ve nereden yönlendirildiklerini bilmiyoruz" dedi.

Ravina köyü sakinleri, halkın mağdur edilmemesi için taraflardan çatışmalarını ve üslerini sivil yerleşiminden uzak yerlere taşımasını talep ediyor.

Söz konusu olay bugün Türkiye Milli Savunma Bakanlığının Pençe Kilit Operasyon bölgesinde PKK’lilerin açtığı taciz atışı sonucu bir askerin yaşamını yitirdiği 2’sinin de yaralandığını açıkladığı zaman dilimine denk geldi.

Çatışmalara ilişkin PKK’den henüz bir açıklama yapılmadı.