Erbil’deki saldırının faili yakalandı? Türkiye'ye teslim edilecek mi?

Erbil’deki saldırının faili yakalandı? Türkiye'ye teslim edilecek mi?

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil’deki saldırının baş faili olan Mazlum Dağ’ın yakalandığını, diğer faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Sefin Dizayi, 17 Temmuz’da başkent Erbil’de gerçekleştirilen ve Türk diplomat Osman Köse ile iki Kürdistan Bölgesi vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen geniş kapsamlı operasyon sonucunda saldırının baş faili Mazlum Dağ’ın, Anti-Terör güçleri tarafından yakalandığını belirten Dizayi, olaya karışan diğer suçluların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Öte yandan Kürdistan Güvenlik Ajansı bugün yaptığı açıklamada, başkentteki saldırının baş faili Mazlum Dağ'ın yakalandığınu duyurmuştu.

Açıklamada, soruşturmanın detaylarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilmişti.

Her ne kadar henüz saldırının planlayıcısı olduğu kanunen ispatlanmamış da olsa, Erbil saldırısının faili olarak kabul edilen Mazlum Dağ Türkiye vatandaşı olsa da, Türkiye sınırları dışında bir yerde suç işlediğinden orada yapılacak yargılama sonuçlanmadan Türkiye'ye iade edilmesi mümkün değil.

Söz konusu cinayetin niteliği gereği Türkiye'de Mazlum Dağ aleyhine bir soruşturma açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.