Mesrur Barzani'den Vatikan Başbakan'ına anlamlı kitap: Kürdistan Tanrı'nın ülkesi

Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin’e kitap hediye etti.

Mesrur Barzani'den Vatikan Başbakan'ına anlamlı kitap: Kürdistan Tanrı'nın ülkesi
Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin’e kitap hediye etti.
Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin’e, ‘Kürdistan: Tanrı’nın Ülkesi’ kitabını hediye etti.

Kürdistan’daki tüm dinlerinlerin ortak yaşam kültürü ve tarihi ile Kürdistan toplumunun barışçıl doğasını ele alan ‘Kürdistan: Tanrı’nın Ülkesi’ kitabında, Kürdistan’da Ezdi, Mani, Zerdeşt, Yahudi, Hristiyan, Müslüman ve diğer inançların  birlikte yaşam kültürünü ele alıyor.

İsmi İngilizce ve Almanca dillerinde yazılan ve Kürdistan’daki dini inançları gösteren fotoğraflardan oluşan ‘Kürdistan: Tanrı’nın Ülkesi’ kitabı Kürdistan’ın çok kültürlü mozaik yapısını öne çıkarıyor.

Görüşmede Mesrur Barzani Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin’in Noel Bayramı’nı kutlayarak Papa Françis’e özel selamlarını sundu.

Kürdistan’daki dini ve etnik inançların durumu ile Kürdistan’ın yerlerinden edilen Hristiyanlara kapılarını açması, sahip çıkması ele alınan konular arasındaydı ve Mesrur Barzani Hristiyanların Kürdistan tolumunun asli unsuru olduklarının altını çizdi.

Mesrur Barzani tüm tarafların desteğiyle, Hristiyanların ülkelerini terketmelerinin önüne geçebilecek ve göçü tersine çevirecek koşulların yaratılması gerektiğini belirterek, göç eden Hrsitiyanların da kendi asli topraklarına gönül rahatlığıyla dönmeleri için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin, Vatikan Hükümeti’nin özel teşekkürlerini Kürdistan Bölgesi Hükümetine ileterek, bölgenin huzur, barış ve istikrara kavuşması temennisinde bulundu. Kürdistan’nın mültecilere kapılarını açmasını ve tüm ihtiyaçlarını karşılamasını öven Parolin, Vatikan’ın Kürdistan Bölgesi’ne yardım ve desteğe devam edeceğinin altını çizdi.