Başbakan Barzani ABD basınına konuştu: Kürdistan'ın Bağımsızlık referandumunu bu sene yapacağız

Başbakan Barzani ABD basınına konuştu: Birleşik Irak mümkün değil referandumu bu sene yapacağız

Başbakan Barzani ABD basınına konuştu: Kürdistan'ın Bağımsızlık referandumunu bu sene yapacağız

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD basınına verdiği mülakatta Kürdistan'ın 'Bağımsızlık Referandumu' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Başbakan Neçirvan Barzani, ABD merkezli haber sitesi philly.com'den Rudy Rubin'e verdiği mülakatta Kürdistan'ın 'Bağımsızlık Referandumu' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Barzani, uluslararası kamuoyuna Kürtlerin ne istediğini ve nasıl bir tercih yapacaklarını göstermek için bu yıl Kürdistan'da referandum yapılacağını ve bunun kesin olduğunu söyledi.

Referandumdan hemen sonra bağımsızlık ilan etmenin mecburi olmadığını ifade eden Neçirvan Barzani, artık birleşik Irak adında bir şeyden söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

"Eskiye Dönmemiz Mümkün Değil"

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere de değinen Neçirvan Barzani, şunları söyledi:

"Eski döneme artık dönmemiz mümkün değil Musul'dan sonraki Irak Musul'dan önceki Irak'tan çok farklı olacak. Kalıcı çözüme ulaşmak için Bağdat ile çok ciddi bir diyalog sürecine başlamak istiyoruz. Ancak Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde henüz sağlam bir ilerleme kaydedilmedi. ABD, Irak'ın bütünlüğünden yana kanaat kullanmak istiyorsa şayet birleşik bir Irak'ın varlığından söz etmenin mümkün olmadığı gerçeğini de bilmesi lazım. ABD, Kürt meselesine ciddi bir şekilde yaklaşmalı.