Mesrur Barzani'den Xaneqin açıklaması: Endişe duyuyoruz

Mesrur Barzani'den Xaneqin açıklaması: Endişe duyuyoruz

Başbakan Mesrur Barzani, Xaneqin ilçesinde bir Kürt ailenin evine düzenlenen ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin durumuyla ilgili endişe duyduklarını belirtti.

Dün gece Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden olan Xaneqin ilçesine bağlı Mexas ve Dara köyünde Kakei Kürt bir ailenin evine düzenlenen ve 7 vatandaşın hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Mesrur Barzani, kurbanların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bu bölgelerdeki saldırıların önüne geçilebilmesi için Peşmerge ile Irak ordusu arasında işbirliği olması gerektiğini vurgu yapan Başbakan Mesrur Barzani, şunları belirtti:

“Bu bölgelerdeki istikrarsızlıktan ciddi şekilde endişe duyuyoruz. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Bağdat’taki federal hükümetin güvenlik işbirliği mekanizması ile Peşmerge güçlerinin o bölgedeki varlığının önemine vurgu yapıyoruz ki Irak ordusuyla birlikte o bölgelerde istikrar ve vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanabilsin.”