Başkan Mesud Barzani şehit Peşmergelerin ailelerine taziyelerini iletti

Başkan Mesud Barzani, dün Mahmur Kampı yakınlarında Permerge güçleri ile Irak ordusu arasında çıkan çatışmada iki Peşmergenin şehit düşmesi ve 10 Peşmergenin de yaralanması nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Mesud Barzani şehit Peşmergelerin ailelerine taziyelerini iletti

PKK’nin 4 kontrol noktasını boşalttığı Mahmur'da dün, Peşmerge güçleri ile Irak ordusu arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 Peşmerge şehit düşerken 10 peşmerge de yaralandı.

Başkan Mesud Barzani Peşmerge kayıpları nedeniyle mesaj yayınlayarak, şehit düşen Albay Kahır Cevher Kahır ile Hewrê Cevher Rahman'ın ailelerini arayarak derin taziyelerini iletti.

Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mahmur bölgesinde her iki tarafta da şehit ve yaralanmalarla sonuçlanan talihsiz bir olay yaşandı" denilmişti.

PKK, perşembe günü tüm savaşçılarını Mahmur Kampı’ndan çektiğini ve kontrol noktalarını Irak askerlerine devrettiğini duyurdu.

Irak ordusu da kampın güvenliğinin sağlanması karşılığında üç kontrol noktasının hakimiyetini ele almak istedi. Ancak bu noktalar, Peşmerge ile Irak ordusunun Ninova Müşterek Birliği arasında yapılan güvenlik anlaşması uyarınca Peşmerge güçlerinin yetki alanında bulunuyor.