Mesud Barzani, Hollanda’nın Irak Büyükelçisini kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Hans Sadney ile görüşmesinde Kürdistan halkının dostlarını asla unutmayacağını belirtirken, Hollanda halkına ve hükümetine, kriz zamanlarında kapılarını Kürdistanlı mültecilere açtığı için teşekkür etti.

Mesud Barzani, Hollanda’nın Irak Büyükelçisini kabul etti

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başkan Mesud Barzani, bugün (24 Haziran 2024) Salahaddin’de Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Sadney’i kabul etti.

Görüşmede, görevinin sona ermesi vesilesiyle Başkan Barzani'yi ziyaret eden Hollanda Büyükelçisinin, Kürdistan Bölgesi ile Hollanda arasındaki ilişkilerden dolayı şükranlarını dile getirdiği belirtilirken, Kürdistan Bölgesi Hükümetine, başta ekonomi, tarım ve yatırım alanları olmak üzere her alanda ilişkilerin sürdürülmesine ve geliştirilmesine her zaman yardımcı olduğu için teşekkür ettiği aktarıldı.

Hans Sadney’in ayrıca, ülkesinin uluslararası koalisyon aracılığıyla Kürdistan Peşmerge güçlerine devam eden yardımını da yinelediği kaydedildi.

Başkan Barzani’nin de Hollanda Büyükelçisine geçmişteki çabalarından dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar dilediği ve iki hükümet arasındaki ilişkilere övgüde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, “Başkan Barzani, Kürdistan halkının dostlarını asla unutmayacağını belirterek, kriz zamanlarında Kürdistanlı mültecilere kapılarını açan Hollanda halkına ve hükümetine teşekkür etti. Ayrıca Hollanda'nın DAİŞ’li teröristlerle mücadelede Peşmerge güçlerine verdiği destek ve Peşmerge Bakanlığında yapılan reformlarda önemli rol oynadığına dikkat çekti.” ifadelerine yer verildi.

Toplantının diğer konularını ise bölgedeki genel siyasi ve güvenlik durumu, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasındaki ilişkiler ve yaklaşmakta olan Kürdistan Parlamento seçimleri oluşturdu.