Meteoroloji'den 50 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye’de kar ve yağmur dalgasının Kürt illeri dahil 50 ilde tekili olduğunu bildirilirken, söz konusu iller için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verildi.

Meteoroloji'den 50 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Türkiye Meteoroloji Müdürlüğünün raporuna göre Türkiye’de Kürt illeri dahil 50 ilde gece geç saatlerde kar ve yağmur etkili olurken, Van, Kars ve birçok Kürt ilindeki yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Kar ve yağmur yağışlarının 5 gün boyunca devam etmesinin beklendiği belirtilirken, sıcaklıkların daha sonra yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağı aktarıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'da devam eden yağışların bugün de etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle dün, Türk Hava Yolları (THY) 154, Pegasus Hava Yolları ise 82 seferini iptal etmişti.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis,  Çanakkale, Çankırı, Edirne,  Antep,  Hatay, İzmir, Kayseri, Malatya, Manisa, Maraş, Mardin, Muğla, Muş, Ordu, Siirt, Bartın, Kilis ve Osmaniye.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Adıyaman, Bingöl, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Yalova, Karabük ve Düzce.