Metina, Zap ve Avaşi’nde çatışma; Bölgeden yeni haberler

MSB, Metina, Zap ve Avaşin bölgelerinde yaşanan çatışma ve bombardımanlarda 11 PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı. HPG ise dünkü çatışmalarda 29 askerin hayatını kaybettiğini, 3 helikopterin darbelendiğini duyurdu.

Metina, Zap ve Avaşi’nde çatışma; Bölgeden yeni haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 17 Nisan günü Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Bölgede operasyon ve çatışmalar sürerken Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve PKK’nin askeri kanadı HPG’den yeni açıklamalar geldi.

MSB’den yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit” operasyonun sürdüğü Zap ve Avaşin’de 9 ve “Pençe-Şimşek” operasyonu bölgesi olarak tanımlanan Metina’da ise 2 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonun başından bu yana yaşamını yitiren PKK’lilerin sayısının 54 olduğu bilgisi verildi.

HPG’den açıklama

HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi de Zap ve Avaşin-Basyan bölgesinde 22 Nisan günü yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yayımladı.

Çatışmaların Avaşin’de Werxêl mıntıkasında yoğunlaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, burada ve Zap’ta toplam 29 askerin hayatını kaybettiği, 10 askerin yaralandığı bildirildi.

HPG’nin açıklamasına göre, bu süre içerisinde 2 saldırı ile 1 Skorsky tipi helikopter darbelendi ve 1 insansız hava aracı düşürüldü.

Açıklamada ayrıca, Gare, Metina ve Hakurk’un savaş uçakları ve yine Metina bölgesinin de obüs topları ile bombalandığı bildirildi.  

Zap'ta yaşamını yitiren 3 HPG2linin kimliği açıklandı

Öte yandan HPG, 18 Nisan günü Zap’ta hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini kamuoyuna açıkladı.

Kimliği açıklanan HPG’liler şunlar:

“Zilan Rustem” kod adlı Rojava-Serekaniye doğumlu Gülistan Habeş

“Mizgîn Botan” kod adlı Şırnak doğumlu Fatma Tetik

“Rojgirav Laşer” kod adlı Rojhılat-Salmas doğumlu Ekber Abdullah Ömer

(Kaynak:Rudaw)