Başkan Neçirvan Barzani, azledilen Kardinal Louis Sako’yu kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid’in Irak Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako’nun sorununu biran önce çözmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, azledilen Kardinal Louis Sako’yu kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Reşid’in azlettiği Kardinal Louis Sako ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak Cumhurbaşkanın Irak Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako’yu azletmesi kararı görüşmenin temel gündemi oldu.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin tüm etnik, dini toplulukların, bütün renkleriyle bir mozaik oluşturmasına özel önem vermesi gerektiğini yineledi. Ve Irak Cumhurbaşkanının, Irak Keldani Katolikler Birliği Patriği Kardinal Louis Rafael Sako’nun sorununu bir an önce çözmesini umut ettiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak'ın güzelliğinin tüm toplulukların ile bir arada yaşadığı, kabul kültürü ilkelerinin hakim olduğu ve haklarını koruduğu bir ülke olmasında yattığını vurguladı.

Kardinal Louis Sako ise Başkan Barzani’ye desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Ve Kürdistan Bölgesi'nin birlikte yaşamın ve karşılıklı kabul kültürünün hakim olduğu bir coğrafya olmasından gurur duyduklarını dile getirdi. Kardinal Sako yaşanan sorunun, çalışmalarına ve görevlerine asla engel olmayacağını, Irak'ın bir arada yaşama kültürünün koruyucusu olma rolünü sürdüreceğini söyledi.

Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanının da katıldığı görüşmede ayrıca, Ninova Ovası'ndaki son durum, genel olarak kilise ve Hıristiyan topluluklarının durumuna ilişkin konular değerlendirildi.