Metina’da çatışma; 2 PKK’linin hayatını kaybettiği açıklandı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Pençe-Şimşek” adlı operasyonun gerçekleştirildiği Metina bölgesinde çıkan çatışmada 2 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Metina’da çatışma; 2 PKK’linin hayatını kaybettiği açıklandı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina’da operasyonların devam ettiği belirtildi.

Paylaşımda, operasyon esnasında bölgede bulunan 2 PKK'linin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Konuya ilişkin PKK’den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

4 asker hayatını kaybetmişti

Türk Silahlı Kuvvetleri, 23 Nisan’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK’ye karşı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlatmıştı.

MSB, 15 Ağustos tarihinde Metina’da çıkan çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiğini, 1 askerin de yaralandığı bildirmişti.

Ayrıca 16 Ağustos’ta Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde PKK’liler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu 3 askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin de yaralandığını bildirmişti.

Bakanlık ayrıca dün, Haftanin’de gerçekleştirilen hava saldırısında 3 PKK’linin öldürüldüğünü kaydetmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG ise, 14 Ağustos günü Metina bölgesinde konuşlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini duyurmuş, saldırıda 2 askerin öldürüldüğünü, 1 askerin de yaralandığını açıklamıştı.