Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Kaçırıldıktan sonra katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Aydın, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Diyarbakır’daki evinden 5 Temmuz 1991 tarihinde JİTEM tarafından kaçırıldıktan sonra, işkence edilerek katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Aydın (33), koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rûdaw’a konuşan ve Erbil’de yaşayan anne Şükran Aydın, oğlunun 10 gün önce virüse yakalandığını, durumun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldığını, 14 Ağustos’ta Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini ve dün akşam saatlerinde vefat ettiğini söyledi.  

Şükran Aydın, Şevder Aydın’ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde toprağa verileceğini belirtti.

Anne Aydın, hakkındaki siyasi davalar ve mahkeme kararları nedeniyle oğlunun cenaze törenine katılamayacağını da ifade etti.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan ve inşaat mühendisi olan Şevder Aydın, 6 ay önce çalışmak için Erbil’e gelmişti.

Anne Şükran Aydın, yaklaşık 10 yıldır Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyor.