MHP'li isimler hakkında suç duyurusunda bulunan avukat tutuklandı

MHP'liler ve Ülkü Ocakları yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan avukat Dilek Ekmekçi tutuklandı.

MHP'li isimler hakkında suç duyurusunda bulunan avukat tutuklandı

MHP ve Ülkü Ocakları'nda yöneticilik yapan isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi, ofisinden gözaltına alınması sonrası tutuklandı. Mahkeme, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” ve "iftira" suçlamasıyla gözaltına alınan Ekmekçi hakkında tutuklama kararı verdi.

Avukat Hakları Grubu'nun açıklamasında, "Meslektaşımız hiçbir suç unsuru içermeyen bir X paylaşımı nedeniyle tutuklandı. Tutuklama sorumsuz ve sınırsızca cezalandırma aracı olarak kullanılmaya devam ediyor" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bir avukat, müdafilerin ısrarlı savunmaları, CMK’nın amir hükümleri, paylaşımın hiçbir suç unsuru içermemesi hususlarına rağmen “kaçma şüphesiyle” tutuklanmıştır. Sulh ceza hakimi, müdafilerin savunmaları sonunda “Bitti mi?” diye sorduktan sadece 5 saniye sonra tutuklama kararını açıklamaya başlayarak, gerçekte ortada bir tutuklama sebebi değil, şahsa münhasır bir karara varıldığını göstermiş oldu. Hukuka bir kez daha şerh çalınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Hem meslektaşımız hem de hukuk devletini müdafa için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Ne olmuştu?

Ceza hukukçusu avukat Dr. Dilek Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu. (Artı Gerçek)