Miçotakis ve Erdoğan ABD’de görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmede göç meselesinde birlikte çalışma konusunda anlaşma sağlandığı aktarıldı.

Miçotakis ve Erdoğan ABD’de görüştü

Erdoğan, BM 78. Genel Kurul görüşmeleri için gittiği New York'ta Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Erdoğan ile Miçotakis'in göç meselesinde birlikte çalışma konusunda anlaşma sağladıkları bildirildi.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İki lider, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde mevcut olumlu iklimi ve bunu muhafaza etme kararlılıklarını teyit ettiler. Liderler, Dışişleri Bakanlarının 5 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirdikleri toplantıda mutabık kalınan, iki ülke arasındaki temaslara ilişkin aşağıda kayıtlı unsurları da içeren yol haritası ve zaman çizelgesini de teyit etmişlerdir: Buna göre siyasi diyalog ve pozitif gündemden sorumlu Dışişleri Bakan yardımcılarının ekim ortasındaki toplantıları; kasım ayındaki Güven Arttırıcı Önlemler toplantıları ve 7 Aralık'ta Selanik'te düzenlenecek Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısı hayata geçirilecektir."