MSB açıkladı: 3 asker hayatını kaybetti

TSK’nın Metina, Zap, Avaşin-Basyan’da başlattığı operasyonda mayına basarak yaralanan bir asker kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan MSB ve HPG, operasyon ve çatışmalara ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

MSB açıkladı: 3 asker hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 23 Nisan 2021 akşamı Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik karadan başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı operasyon devam ediyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, operasyondu dün el yapımı patlayıcıya basarak yaralanan bir askerin daha kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybettiğini açıkladı.

MSB’nin açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Pençe-Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız 3 olmuştur."

Hayatını kaybeden  askerin İzmir doğumlu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık (27) olduğu açıklandı.

Dün akşam da Metina’da mayına basan Osmaniye doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım yaşamını yitirmişti.

MSB Twitter hesabı üzerinden bombardımanların yanı sıra  Metina ve Avaşin-Basyan bölgesine yönelik operasyonun görüntülerini paylaştı.

HGP: 38 asker öldürüldü

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde operasyona çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen eylemlerde 38 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, 23-26 Nisan tarihleri arasında meydana gelen çatışma, bombardıman ve eylemlerin ayrıntılarına yer verildi.

HPG ayrıca 23 Nisan günü saat 08:45’te Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesinde bulunan Çukurca Taburunu bomba yüklü dorone ile gerçekleştirdiği saldırının görüntülerini yayınladı.

Türk basınında yer alan habere göre, Çukurca ilçesine bağlı 49. sınır taşında operasyona giden birliklere bomba düzenekli drone ile saldırı düzenlenmiş, saldırıda 6 asker ve güvenlik korucusu yaralanmıştı.

Yaralanan askerlerden Tekirdağ nüfusuna kayıtlı Haluk Serhat Aldemir yaşamını yitirmişti.

undefined

Akar: 31 PKK'li öldürüldü

25 Nisan günü beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Şırnak'a giden Tükiye giden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonlara ilişkin Harekât Merkezinde brifing alarak değerlendirlemerde bulunmuştu.

Akar, operasyonun başından bu yana 31 PKK’linin öldürüldüğünü, 6 askerin de yaralandığını söylemişti.

Rudaw