Dilipak: Bu saatten sonra AK Parti'de sular durulmayacak

Dilipak: Bu saatten sonra AK Parti'de sular durulmayacak

Türkiye'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'dan dönen istifasının AKP ve Türkiye siyasetindeki olası yansımalarına yönelik tartışmalar sürüyor.

AKP'li Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, "Bu saatten sonra Soylu’yu içeride tutmak da dışarıda bırakmak da zor. Erdoğan sonrasının hesabını yapanlara dikkat. Bu saatten sonra AK Parti’de sular durulmayacak" yorumunu yaptı.

"Daha kırılgan bir Türkiye" başlıklı, 14 Nisan tarihli yazısında, Dilipak, Soylu'nun istifa kararının ardından sosyal medyada Soylu'ya bir milyondan fazla destek mesajı geldiğini ve Bahçeli'nin de 'istifanın kabul edilmemesi'nden memnun olduğunu hatırlattı.

Konuyu, Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ona destek veren ve 'çete' olarak nitelendirilen 'Pelikan grubu'na getiren Dilipak, "Bu tartışmaya doğrudan taraf olmamasına rağmen en fazla tepki alanlar arasında Berat Albayrak ve 'Pelikancılar' diye bilinen, bir süre önce Erdoğan’ın da çalışma mekânlarını ziyaret ettiği Sosyal Medya’da trollük yapmakla suçlanan grup da vardı" ifadelerini kullandı.

Dilipak bundan sonra AKP'yi bekleyen olası gelişmelerle ilgili şu yorumu yaptı:

"Görünen o ki, bu saatten sonra AK Partide sular kolay kolay durulmayacak. 'Erdoğan sonrası'nın hesabını yapanlar artık bu konuda bir Soylu gerçeğinin de olduğunu kabul etmeleri gerek. Soylu kalsa da, gitse de, artık 'var'! Soylu tabanda da var, teşkilatlarda da var, parti grubunda da var, hem de güçlü bir şekilde. Bu 'Erdoğan sonrası' için hesap yapan herkesi ilgilendiriyor. Özellikle de 'Karadeniz grubu' içinde bunun bir ayrışmaya sebep olacağı muhakkak. Soylu; babadan, aileden gelen bir siyasi tecrübeye sahip. İçişlerinde valilikler, kaymakamlıklar, Jandarma, Emniyet düzeyinde önemli bir kadroya sahip. Parti tabanında da, teşkilatlarda da.. Soylu’yu içeride tutmak da zor bu saatten sonra, dışarıda bırakmak da. 'Erdoğan sonrası'nın hesabını yapan iç ve dış mahfillere dikkat!

Daha önce de istifa etti, geri döndü, şimdi de istifası, 'çok başarılı bulunduğu' için kabul edilmedi. Soylu’nun da her ne sebeple olursa olsun, bir daha istifa edip dönme şansı olduğunu sanmıyorum.

Bugün, düne göre daha kırılgan bir Türkiye var. Görünen o ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve bu durum uzun süre böyle devam edemez."