MSD: 'Şam ile diyalogu tercih edebiliriz'

Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) siyasi kolu Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Riyaz Derar yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin çekilmesi tehlikesinin olduğunu ve böyle olduğunda Şan’la diyalıgu tercih edebileceklerini belirtti.

MSD: 'Şam ile diyalogu tercih edebiliriz'

İran’a bağlı Tesnim ajansına açıklamalarda bulunan Riyaz Derar, Rojava Kürdistanı’nın siyasi ve askeri kanatlarında ABD’nin bölgeden çekilmesi konusunda endişelerinin olduğunu ifade etti.

ABD’nin Rojava Kürdistanı ve bölgeden çekilmesinin büyük felaketlere yol açacağına dikkat çeken Derar açıklamasında, ABD’nin ileriye dönük niyetini anlamakta zorlandıklarını ve bir gün kesinlikle çekilme kararı alacaklarını beklediklerini dile getirdi.

MSD Eşbaşkanı açıklamasının devamında, DSG ve MSD olarak Suriye rejimi ile bir anlaşmaya varma niyetinde olduklarını söyledi.

Riyaz Derar, Suriye rejimi ile diyalog kurma ve anlaşma sağlama konusunda DSG ve MSD olarak hiç bir şart öne sürmediklerine dikkat çekti.

Diyalog ve anlaşma konusunda Suriye rejiminin yanıtını beklediklerini söyleyen Derar açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Suriye ile diyalog yoluyla, Suriye ile Suriyeliler arasında varolan problemleri siyasi çözümlere kavuşturma amacını esas alıyoruz.

(Basnews)