Kamışlo saldırısı nedeniyle açıklama yapan MSD: Hava sahası uçuşa kapatılmalı

Türkiye’nin Kamîşlo’ya yönelik saldırısına tepki gösteren MSD, Rojava hava sahasının uçuşlara kapatılması çağrısında bulundu.

Kamışlo saldırısı nedeniyle açıklama yapan MSD: Hava sahası uçuşa kapatılmalı

Rojava Özerk Yönetimine bağlı Hawar Haber Ajansı (ANHA)’nın geçtiği habere göre, MSD açıklamasında saldırının sivillere yönelik gerçekleştirildiği belirtilerek, “Uluslararası topluma hava sahasını Kuzey ve Doğu Suriye’ye kapatması çağrısı yapıyoruz” denildi.

Uluslararası toplumun “bölgenin istikrarının korunması” için bu tür saldırıların önüne geçmesi gerektiği  kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İnsansız hava aracı Gulo ailesinin 3 ferdinin bulunduğu bir aracı bombaladı. Araba Kamışlo’da sivillerin yaşadığı mahalledeki evlerinin önünde bombalandı. Saldırı sonucunda 80 yaşındaki yurtsever Yûsif Gulo ile torunları Mihemed ve Mezlûm Gulo şehit düştü.

Her üç şehidin ailesine de başsağlığı diliyoruz. Sivillere dönük gerçekleştirilen bu terörist saldırıyı kınıyoruz. Aynı zamanda Suriye topraklarının ihlalini, IŞİD’e karşı yürütülen savaşa destek veren Kürt komutanlarının ve askerlerinin hedef almasını da kınıyoruz. Bütün ulusal güçlere Türk devletinin suçları ve Suriye’deki işgalini genişletme tehditleri karşısında tutumunu netleştirme çağrısı yapıyoruz. 

Öte yandan uluslararası topluma hava sahasını Kuzey ve Doğu Suriye’ye kapatması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplum aynı zamanda savaş suçları ve anlaşmaların ihlaline karşı da tavrını netleştirmeli. Yaşanan gelişmeler uluslararası kanunlara saygı gösterilmediğini ortaya çıkarıyor. Bölgenin istikrarının korunması ve IŞİD gibi terörist grupların Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük tehlikesinin önüne geçilmesi için hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması çağrısı yapıyoruz.”

Türkiye Kamışlo'nun Hilaliye semtinde içinde 80 yaşındaki Yusuf Gulo ile iki torununun içinde bulunduğu aracı hedef almıştı. Saldırı sonucunda Yusuf Gulo ile iki torunu hayatını kaybetmişti.