Münih Güvenlik Konferansı: Başkan Neçirvan Barzani ile Antonio Guterres görüştü

Almanya’da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Başkan Neçirvan Barzani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Görüşmede Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması konuları ele alındı.

Münih Güvenlik Konferansı: Başkan Neçirvan Barzani ile Antonio Guterres görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC) çerçevesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede taraflar Irak, Kürdistan Bölgesi ve bölgedeki barış ve istikrarın korunması gerektiğini vurguladı. Toplantıda ayrıca Irak'ın güvenliği ve egemenliği korunması gerektiği ifade edildi.  

Irak'ın bölgesel çatışmalara müdahil edilmesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan taraflar,  bölgenin güvenlik açısından hassas bir süreçten geçtiğine atıfta bulunan her iki taraf bölgedeki taraflara, durumu sakinleştirmeye ve istikrarı korumaya yardımcı olma çağırısında bulunuldu.

Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler'in Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki rolü ve desteğinden dolayı teşekkür etti. , Barzani, ayrıca BM ekibinin Irak'taki çalışmalarını ve faaliyetlerini takdir etti.

Guterres de Başkan Neçirvan Barzani'ye Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi süreçteki olumlu rolünden dolayı teşekkür etti.

Görüşmede Erbil-Bağdat görüşmelerinde yaşanan son gelişmelerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum, seçim meselesi, bölgenin genel durumu ve bölgedeki çatışma durumu ile ve insani meseleler ele alındı.

Toplantıda ayrıca Hamas ile İsrail arasında Gazze’de devam eden çatışmalar da görüşüldü.