Putin'in en büyük rakibiydi: Navalny cezaevinde öldü

Rusya'daki cezaevinden yapılan açıklamada, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin öldüğü duyuruldu. Navalny, 19 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Kremlin, "Ölüm nedeni ile ilgili bilgimiz yok" açıklaması yaptı.

Putin'in en büyük rakibiydi: Navalny cezaevinde öldü

Hapisteki Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny'nin hayatını kaybettiği açıklandı.

Açıklama, Navalny'nin bulunduğu Yamalo-Nenets bölgesi cezaevi servisi tarafından yapıldı.

Reuters'ın aktardığına göre açıklama, cezaevi yönetiminden yapıldı.

Navalny, iki hafta kadar önce ilettiği mesada, Rusya'da mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etmek için seçmenlerden öğlen saatlerinde oy kullanmalarını istemişti.

Telegram hesabından paylaşımda bulunan Navalny, Putin'e karşı oy kullanmanın yeterli olmadığını, zira bu seçimlerde ilk defa uygulanacak elektronik oylama sistemine hile karıştırılacağını öne sürmüştü.

Kremlin: Gerekli araştırmaları cezaevi yapıyor

Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Navalny'nin ölüm nedeniyle ilgili bilgimiz yok. Gerekli araştırmaları cezaevi yapıyor" denildi.

Navalny'nin yardımcısı: Rus makamları itiraf etti

Navalny'nin yardımcısı Leonid Volkov ise yaptığı açıklamada, "Rus makamları Aleksey Navalny'yi, hapishanede öldürdüklerine dair bir itiraf yayınladı. Bunu doğrulamak ya da doğru olmadığını kanıtlamak için herhangi bir yolumuz yok" ifadelerini kullandı.

Navanly'nin basın sekreteri ise sosyal medya paylaşımında, Rus muhalif liderin ölümünü doğrulayamadığını ifade etti.

Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Aleksey Navalny'den bir süre haber alınamamış, geçen aralık ayında ise Rusya'nın kuzeyinde Kutup Bölgesi'ndeki bir hapishaneye nakledildiği duyurulmuştu.

Navalny ile görüşen avukatı, "Durumu iyi" demişti.