Karayılan ile Bayık arasında Barzani çelişkisi

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık ile Murat Karayılan arasında yaşanan çelişkilerin son dönemde derinleştiği bildirildi.

Karayılan ile Bayık arasında Barzani çelişkisi

Doğu Kurdistan kaynaklı Urmiye Bas'ın verdiği bir habere göre PKK yöneticilerinden Cemil Bayık ile Murat Karayılan arasında mevcut çelişkilerin son zamanlarda derinleştiği ileri sürüldü.

Haberde bu çelişkilerin derinleşmesinin kaynağında Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme konusundaki ayrılığın yattığı dile getirildi.

İran medyasında yayınlanan habere göre, Başkan Mesud Barzani'nin Türkiye ile görüşmelerinin düşmanlık kaynağı olarak görülmemesi gerektiğini savunan Karayılan, PKK'nin yaydığı düşmanlığa şiddetle karşı çıkıyor.

Karayılan Kurdistan Hükümeti'nin Türkiye ile ilişkilerinin normal olduğunu savunurken, Bayık buna karşı çıkarak Kurdistan Bölgesi'ndeki yolsuzluklardan Mesud Barzani'yi sorumlu tutuyor.

Murat Karayılan 2017 baharında Türkiye'nin Güney Kürdistan üzerinden Kandil 'e saldırabileceğini, bunu önlemek için de PKK'nin Mesud Barzani'yle ilişkiye geçilmesi gerektiğini savunuyor.

Bunun yanısıra PKK Konseyi'nin; PKK'nin Şengal'deki varlığı konusunda ikiye bölündüğünü, bir kısmının tüm baskılara karşı Şengal'den çıkılmaması gerektiğini, diğer kısmın ise Şengal'de kalmakta ısrar etmenin PKK'ye ve Kurdistan Bölgesi'ne telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini savunuyor.