Murat Karayılan'dan dikkat çeken açıklama: Newroz’da halkımıza bir müjde vereceğiz

PKK Yürütme Komite Üyesi Murat Karayılan Newroz’da önemli bir açıklamada bulunacaklarını duyurdu.

Murat Karayılan'dan dikkat çeken açıklama: Newroz’da halkımıza bir müjde vereceğiz

PKK’nin önde gelen isimlerinden Murat Karayılan, gündeme ilişkin ANF’ye verdiği röportajda önümüzdeki birkaç gün içerisinde yazılı açıklama ile bir “müjde” duyuracaklarını açıkladı.

 “Hiç kimse hırsızlara, katillere, zalimlere oy vermemeli” diyen PKK Yürütme Komite Üyesi Murat Karayılan seçmene “Kendilerini, ailelerini, akrabalarını zengin edecek olanlara değil, gerçekten kendilerine hizmet edecek olanlara oy vermeli” çağrısında bulundu.

“Önümüzdeki günlerde halkımıza bir müjde vereceğiz”

Newroz’da bir müjde vereceklerini dile getiren Karayılan bu konuda ise şu ifadeleri kullandı:

Newroz, aynı zamanda birlik, mücadele, direniş günü demektir. Bu vesileyle Kurdistan’daki bütün güçlere; partilere, örgütlere, yurtsever şahsiyetlere ulusal birlik için hareket etmeleri çağrısında bulunuyorum. Bugün halkımızın su gibi, hava gibi her zamankinden daha fazla ulusal birliğe ihtiyacı var. Bu tarihi dönemde Kürt halkı da ortak bir stratejiye sahip olmalı, ulusal birliğini gerçekleştirmeli. Her ne kadar bazıları katılmasa da katılanlar gelip birliğini kursun. Bu çok önemlidir. Bu Newroz bunun başlangıcı olabilir.

Hareketimizin yönetimi olarak bu Newroz’da, önümüzdeki birkaç gün içerisinde halkımıza bir müjde vereceğiz. Müjdemizi yazılı bir açıklama ile duyuracağız. Bu müjde mücadelemizin yükseltilmesinde önemli rolü olan bir araç olacaktır. Bu müjdeyi de önümüzdeki günlerde ilan edeceğiz."

PKK'nin İmralı Cezaevi'ndeki lideri Abdullah Öcalan, 2013'teki Newroz'da örgüte ateşkes çağrısı yapmıştı.

Diyarbakır'daki Newroz kutlamasında BDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından okunan mektupta Öcalan, PKK'den silahlı güçlerini Türkiye'den çekmesini istemişti.

Abdullah Öcalan’ın 2014 ve 2015’te de Diyarbakır’da düzenlenen Newroz kutlamalarında okunan mektubunda PKK’ye silahlı mücadeleyi sonlandırarak siyasi mücadeleye geçilmesi için çağrısını yinelemişti.