Karamollaoğlu'ndan 'kayyum' atamalarına 'Osman Öcalan' örneği

Karamollaoğlu'ndan 'kayyum' atamalarına 'Osman Öcalan' örneği

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atamalarının yankıları sürüyor. İçişleri Bakanlığı, kayyum uygulamasını 'terör' ile gerekçelendirerek savunurken, söz konusu gerekçenin temelsiz olduğuna yönelik kamuoyunda peş peşe tepkiler geliyor.

Son olarak Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu, iktidarın 'terör' gerekçesi sunarak hayata geçirdiği kayyum uygulamasının çelişkisini ortaya koymak için Osman Öcalan örneğini hatırlattı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, Kürt seçmenden oy alınabilmesi umuduyla kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını anımsatan Karamollaoğlu, "Şunu sormak istiyorum! Osman Öcalan’ı ekranlarına çıkaran, TRT'ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyum atanacak mı" sorusunu yöneltti.

SP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Karamollaoğlu'nun şu sözlerine yer verildi:

"Şu anda Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri haline geldi. Diyarbakır, Van ve Mardin'de seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atandı. Biz bu kararlara itiraz ettik. Doğru bulmadığımızı ifade ettik. Bundan dolayı seçilenler de elbette hukuk kurallarına göre vazifelerini yapmak mecburiyetindeler. Neden iktidarın bir takım haksız kararlarına itirazlar yapılıyor mahkemelerde? Bizim itirazımız hukuk prosedürü tamamlanmadan iktidarın bu kararı almasınadır.

Tekrar tekrar söylüyoruz ki, hukuk devletinde idari makamlar kendiliklerinden uygulamalarda bulunamazlar. İdarenin kendisini hem savcı hem hakim yerine koyarak uygulama yapması hukuk devleti ilkesi ile kesinlikte bağdaşmaz. Kanun Hükmünde Kararnameler giderek, Karun hükmünde kararnamelere dönüşüyor. Karunlar da hak, hukuk tanımaz, halkın iradesine ise hiç ama hiç itibar etmezlerdi. 

Acaba Osman Öcalan'ı ekranlara çıkaran TRT'ye de terör örgütü propagandası yapmaktan kayyum atanacak mı?"