HPG, Diyarbakır’da hayatını kaybeden üyelerinin kimliğini açıkladı

PKK’nin askeri kanadı HPG, 8 Haziran 2023 günü Diyarbakır’da hayatını kaybeden iki üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı. Başka bir açıklamada ise Eylül 2022’de 4 kadın basın çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi.

HPG, Diyarbakır’da hayatını kaybeden üyelerinin kimliğini açıkladı
HPG, 8 Haziran 2023 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan çatışmada iki üyesinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Açıklamada, hayatını kaybedenlerden birinin “Xemgîn Serhed” kod adlı Muş doğumlu Sami Özdemir olduğu kaydedildi.
 
Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında J-SİHA, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katıldığı operasyonda 2 PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.
 
Sami Özer’in 2000 yılında örgüte katıldığı ve bölgede “sorumlu” düzeyde görev aldığı bilgisine yer verilen açıklamada, hayatını kaybeden diğer HPG’linin ise “Bahoz Farqîn” kod adlı Diyarbakır doğumlu Ümit Korkmaz olduğu belirtildi.
 
4 kadının kimliği açıklandı
 
Öte yandan HPG, 12 ve 19 Eylül 2022 tarihlerinde HPG Basın Merkezi ve YJA Star Basın Merkezi çalışanı 4 kadın üyesinin de saldırılarda yaşamını yitirdiğini duyurdu.
 
Açıklamada, söz konusu örgüt üyelerinin “Koçerîn Rojîn” kod adlı Kars doğumlu Leyla Turgut, “Axîn Amûdê” kod adlı Rojava Amude doğumlu Dilsoz Habib, “Roza Rênas Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Songül Tarıncı ve “Avrîn Mahsum” kod adlı Efrin doğmlu Berivan Mustafa olduğu belirtildi.