Murat Karayılan;Türkiye, Güney'e saldırırsa seyirci kalmayız!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türkiye devletinin Güney Kürdistan’a müdahale etmesi halinde seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Murat Karayılan;Türkiye, Güney'e saldırırsa seyirci kalmayız!

  PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türkiye devletinin Güney Kürdistan’a müdahale etmesi halinde seyirci kalmayacaklarını söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Dengê Kurdistan Radyosu’na verdiği demeçte Güney Kürdistan’ın referandumu sürecini ve Türkiye devletinin açıklamalarını değerlendirdi.

Karayılan, Türkiye devletinin Güney Kürdistan’a müdahale etmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Karayılan Kürdistan Bölgesi’nin referandumuna ilişkin  şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kürdistan halkı ve siyasetçileri olarak kendi aramızda tartışıyoruz, tartışmalıyız. ‘Bu referandumun zamanı uygun muydu, değil miydi; referandum gerçekten çözüm müdür, değil midir; kararı nasıl alındı ya da alınmadı’ vb. çerçevelerde Kürtler olarak kendi içimizde eleştiriler yapabiliriz; tartışabiliriz. Bu, bizim halk olarak kendi içimizdeki bir sorundur. Fakat bugün Kürt halkına dönük saldırı, tehdit ve işgal hazırlıkları vardır. Referandum, nasıl ki bütün halkların hakkıysa, Kürt halkının da kaderini kendi belirleme hakkı vardır. Ama ‘nasıl siz böyle yaparsınız; Kürtler olarak böyle yapamazsınız’ deniliyor ve Güney Kürdistan’a çok dil uzatılıyor. Özellikle de Türk devleti herkesten fazla dil uzatıyor. Sanki Güney Kürdistan Irak devletine bağlı değil de Türk devletine bağlıymış gibi ele alıyorlar. Zaten Türk devletinin bu yaklaşımları olmasaydı, Irak ve İran bu kadar sertleştirmezdi. Türkler bunları daha çok tahrik etti. Tahran’a gittiler; görüşmeler yaptılar telefon üzeri Ebadi ile konuştular; yani bu işin başını Türkler çekti. Sanırsın Hewlêr ve Kerkük bunlarındır da onların elinden gidiyor. Bu şekilde öne çıktılar.”

Murat Karayılan açıklamasında “Güney Kürdistan halkımız bilmeli ki, biz PKK olarak eğer Türkiye devleti saldırırsa, buna seyirci kalamayız. Biz, Kürdistan’ın savunmasını yapan Apocu Savunma Kuvvetleri olarak, Türkiye’nin saldırganlığına karşı Güney Kürdistan halkımızı yalnız bırakmayız. Halkımızı savunacağız” dedi.

Karayılan, Kürtler arasında ulusal birliğin olmasını önererek “Artık Kürdistani bir strateji olmalı. Bunun için adı kongre mi, konferans mı, çalıştay mı; ne konulursa konulsun; geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı.