Mustafa Kazımi’den Bağdat’ta KDP binasına saldırı ile ilgili talimat

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Bürosu’na yönelik saldırıda kusuru bulunan güvenlik yetkililerinin görevden alınarak gözaltına alınması talimatı verdi.

Mustafa Kazımi’den Bağdat’ta KDP binasına saldırı ile ilgili talimat

Başbakan Mustafa Kazımi başkanlığında toplanan Milli Güvenlikten Sorumlu Bakanlar Kurulu toplantısında, KDP Bağdat Bürosu’nun ateşe verilmesi ve IŞİD’le mücadele konularını el aldı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplumsal barışı tehlikeye atacak her türlü girişimle yüzleşilmesi gerektiği vurgulayan Kazımi, “Siyasi krizin Irak'ı etkilemesinin önüne geçilmeli. Bu nedenle güvenlik güçlerini görevlerini yapmaya ve parti genel merkezlerini, vatandaşların toplantılarını ve toplumsal olayları korumaya çağırıyorum” dedi.

Toplumsal barışın tehlikeye atılmasının reddedildiği toplantıda, kışkırtıcı eylemlerde bulunan kişi ve tarafların güvenlik güçlerince engellenmesi gerektiği vurgulandı.

Mustafa Kazımi, ayrıca KDP binasına yönelik saldırıda partinin güvenliğini sağlama konusunda kusuru bulunan güvenlik yetkililerinin görevden alınarak gözaltına alınması talimatı verdi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün akşam Heşdi Şabi grupları ve taraftarları, KDP’li olduğu iddia edilen Nayif Kurdistani isimli bir kişinin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek KDP’nin Bağdat’taki parti binasına saldırı düzenlemişti.

Saldırı sonucu KDP’nin Bağdat binasının bir kısmı yakıldı.

KDP konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin parti ile bir ilgisinin olmadığını ve parti olarak ortak yaşamı savunduklarını belirtmişti.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada Bakan Reber Ahmed’in talebi üzerine bu kişinin gözaltına alındığını ve yargı makamlarına teslim edildiğini duyurmuştu.