Naci Görür yanıtladı: Diyarbakır’da yeni bir deprem riski var mı?

Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'ın bir fay üzerinde kurulmadığını ancak Doğu Anadolu Fay Hattı’nın üreteceği olası depremlerin tehdit oluşturabileceğini vurguladı.

Naci Görür yanıtladı: Diyarbakır’da yeni bir deprem riski var mı?
Bilim Akademisi kurucu üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'ın deprem riski altında olmadığını söyledi.
 
Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'ın bir fay üzerinde kurulmadığını ancak Doğu Anadolu Fay Hattı’nın üreteceği olası depremlerin tehdit oluşturabileceğini söyledi.
 
Diyarbakır'da zemin etütlerine dikkat edilmesi ve sağlam binaların inşa edilmesi durumunda ciddi bir risk olmadığını kaydeden Prof. Dr. Naci Görür, özellikle vadilerde, daha önce deprem geçirmiş olan Lice ilçesinin içerisinde yapılaşmaya gidilmemesi gerektiğini vurguladı.
 
Diyarbakır'da alüvyal zeminlere bina yapılmaması gerektiği uyarısını yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Diyarbakır'ın içinden, yanından, çok yakınından geçen faylar yoktur. Bir Karacadağ'da volkana neden olan Kuzey-Güney yönlü kırık vardır. Yani öyle çok fazla aktif fay yok. Dolayısıyla emniyettedir. Görece olarak Diyarbakır fazla riskli değildir” ifadelerini kullandı.
 
Diyarbakır 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin arasında yer alıyordu. İlde birçok bina yıkılmış ancak diğer illere göre büyük can kaybı ve hasar yaşanmamıştı.